• home
 • video
 • pas verschenen

  Timmers plaatst zich als zesde voor de finale van het koningsnummer

  Pieter Timmers zwemt een Belgisch record in de halve finale: 48"14.

  0 / 0

  Pieter Timmers zwemt een Belgisch record in de halve finale: 48"14.

  Pieter Timmers heeft zijn historische ticket voor de olympische finale van de 100 meter vrije slag beet. In de halve finale verbeterde hij zijn Belgische record met acht honderdste seconde (48"14). "Ik voel dat ik nog wat over heb", klonk Timmers na afloop. De finale staat in de nacht van woensdag op donderdag om 4.03u geprogrammeerd.

  Pieter Timmers had zich als negende geplaatst voor de halve finales, waardoor een benadering van zijn Belgische record (48"22) noodzakelijk leek om zich in de finale te zwemmen. Dat deed hij met verve.

  In de tweede halve finale zwom Timmers aan het keerpunt (23"31) nog op de zesde stek, maar in de tweede wedstrijdhelft schoot hij als een speer naar voren. Uiteindelijk tikte Timmers als derde aan na 48"14, waarmee hij acht honderdste seconde van zijn BR afknabbelt. Over de twee reeksen gezien liet hij de zesde tijd optekenen.

  Titelverdediger Nathan Adrian kon zich vanochtend maar met de hakken over de sloot (en de 16e tijd) plaatsen voor de halve finale, maar dat zette hij vanavond helemaal recht. Met een tijd van 47"83 gaat hij als snelste de finale in.

  Vertrouwensvolle Pieter Timmers: "Hier heb ik vier jaar voor getraind"

  Timmers toonde zich na het behalen van de finale heel tevreden voor de Sporza-microfoon: "Ik wist wel dat het mogelijk was. Nu wordt het zaak om morgen hard genoeg te zwemmen. Ik heb nog niet alles gegeven, er zit nog wel wat rek op. Ik ga niet te veel in mijn kaarten laten kijken. Ik voel dat ik nog wel wat over heb. Hopelijk komt dat er morgen uit. Hier heb ik vier jaar voor getraind."

  Finalisten 100 meter vrije slag (mannen)
  1.Nathan Adrian (VS)Kwalificatietijd: 47"83
  2.Kyle Chalmers (Aus)47"88
  3.Cameron McEvoy (Aus)47"93
  4.Santo Condorelli (Can)47"93
  5.Caeleb Dressel (VS)47"97
  6.Pieter Timmers48"14
  7.Duncan Scott (GBr)48"20
  8.Marcelo Chierighini (Bra)48"23