• home
 • video
 • pas verschenen

  Taiwanese gewichthefster moet zich terugtrekken na positieve dopingtest

  Lin Tzu-chi werd tot de titelkandidates gerekend.

  Gewichthefster Lin Tzu-chi heeft nog voor haar eerste wedstrijd een positieve dopingtest afgelegd. De Taiwanese titelkandidate kon daardoor dinsdag niet deelnemen aan de finale in de klasse tot 63 kilogram.

  Lin Tzu-chi was dinsdag de grote afwezige in de finale van het gewichtheffen tot 63 kilogram. Vandaag raakte bekend dat de voormalige wereldrecordhoudster in Rio voor een tweede keer in haar carrière betrapt werd op het gebruik van verboden middelen.

  Lin behoorde tot de grote kandidates voor de olympische titel. In 2014 bracht ze het wereldrecord op 261 kg, maar de Taiwanese gewichthefster heeft ook een dopingverleden. In 2010 werd ze reeds voor twee jaar geschorst waardoor ze de Spelen in Londen aan haar neus zag voorbijgaan.

  De overwinning in de klasse tot 63 kilogram was voor de Chinese Deng Wei. Met een totaalscore van 262 kg snoepte ze bovendien het wereldrecord af van dopingzondares Lin.