• home
 • video
 • pas verschenen

  Sprintsensatie Holst Enger naar AG2R: "Een kampioen in wording"

  Holst Enger steelt de show met zijn danspasjes op het Tour-podium.

  Jan Bakelants verwelkomt volgend seizoen de Noorse sprinter Sondre Holst Enger bij AG2R. Eerder legde het Franse team ook al onze landgenoten Oliver Naesen en Stijn Vandenbergh vast.

  Met zijn 22 lentes was Sondre Holst Enger het jongste veulen in de Tour, maar de Noor van IAM deed meer dan enkel meerijden met de kudde.

  In de etappe naar Bern etaleerde Holst Enger zijn vliegensvlugge benen met een derde plaats, achter Sagan en Kristoff. Hij hield toen wel Degenkolb en Matthews achter zich.

  AG2R-manager Vincent Lavenu is in de wolken met zijn nieuwste aanwinst: "Holst Enger is een getalenteerde renner met fantastische capaciteiten."

  "Natuurlijk is er nog veel ruimte voor verbetering, maar volgens mij is hij een wielerkampioen in wording. Hij heeft ook een unieke personaliteit in het wielerpeloton."

  En daarmee zinspeelt Lavenu onder meer op het vreugdedansje van de talentvolle Noor na zijn ritzege in de Ronde van Kroatië (zie video hieronder). 

  Holst Enger veroverde toen de harten van de wielervolgers met enkele geslaagde danspasjes op het podium. Een kunstje dat hij tijdens de ploegenvoorstelling mocht overdoen op het Tour-podium.

  Het dansje en de Tour van Sondre Holst Enger (Vive le Vélo)