• home
 • video
 • pas verschenen

  Ranieri 4 jaar langer aan het roer bij Leicester City

  Ranieri realiseerde vorig seizoen een sprookje met Leicester.

  De Engelse landskampioen Leicester City heeft het contract van coach Claudio Ranieri verlengd tot en met 2020. Mooi nieuws voor Leicester, dat zaterdag het nieuwe seizoen in de Premier League opent tegen Hull City.

  Na passages bij onder meer Inter, Roma en Chelsea stuntte Claudio Ranieri vorig seizoen door zich met Leicester City tot Engels kampioen te kronen.

  De eerste landstitel ooit voor Ranieri, die in 2015 als hoofdcoach werd aangesteld bij Leicester. "Zodra Claudio hier aankwam, zagen we zijn kwaliteiten als mens en coach", zegt Leicester na de contractverlenging.

  Ranieri reageerde zelf ook: "Vorig seizoen zijn we erin geslaagd om iets magisch neer te zetten. Als we hard kunnen blijven werken, onze passie behouden en met ons hart blijven vechten, ben ik ervan overtuigd dat we samen nog succesvol kunnen zijn."