• home
 • video
 • pas verschenen

  Lecluyse faalt ook op de 200m schoolslag: "Weet niet waarom ik het nog doe"

  Lecluyse zwom eerder ook al de 100m schoolslag.

  0 / 0

  Lecluyse zwom eerder ook al de 100m schoolslag.

  Fanny Lecluyse heeft zich ook op de 200m schoolslag niet kunnen plaatsen voor de halve finales. De Belgisch kampioene zwom een matige 2'27"16 en eindigde als voorlaatste in haar reeks en werd uiteindelijk 17e. Eerder miste Leclusye ook al de halve finales op de 100m schoolslag.

  Lecluyse (24) startte in de vierde reeks op de 200m schoolslag in baan twee en moest het onder meer opnemen tegen de fel gecontesteerde Russin Joelja Efimova. Ze begon niet onaardig, maar kon haar degelijke start niet doortrekken.

  Ze tikte als zevende aan in een tijd van 2'27"16, op bijna vier seconden van winnares Kierra Smith, en eindigde daarmee 17e van alle deelnemers. Net niet genoeg voor een plaats in de halve finales.

  Voor Lecluyse is het de tweede ontgoocheling op het olympisch zwemtoernooi. Eerder kon ze ook in de 100m schoolslag niet doorstoten naar de halve finales.

  Een ontgoochelde Lecluyse had het heel moeilijk achteraf. "Ik weet echt niet waar het aan ligt. Ik heb twee jaar goed gezwommen, maar nu het moet, was het meer dan slecht."

  "Met 2'26"50 zou ik doorgaan en dus is de ontgoocheling nog groter. Na mijn uitschakeling op de 100m wist ik eventjes niet meer of het allemaal nog zin had. Ik heb mij erboven gezet omdat ik weet dat een 200m anders is, maar het was ook niet goed genoeg."

  "Dit is zeker een mentale klap. Ik vraag mij af waarom ik het nog allemaal doe. Ik weet niet meer hoe het voort moet. Ik heb mentaal en fysiek rust nodig. Ik zit erdoor."

  Steun op Twitter: