• home
 • video
 • pas verschenen

  Franse ploeg stuurt tennisser Paire naar huis: "Het is hier geen open bar"

  Benoît Paire ligt niet wakker van de tik op zijn vingers.

  Frankrijk heeft een eigen "geval-Yuri van Gelder". Tennisser Benoît Paire is door de Franse olympische ploeg naar huis gestuurd omdat hij meermaals de leefregels binnen de ploeg overtreden heeft. "Ik ben blij dat ik naar huis mag", zei Paire verrassend.

  "Ik heb hem gevraagd om zijn koffers te pakken", zei Arnaud Di Pasquale van de Franse tennisfederatie. "We probeerden hem meermaals te corrigeren. Het is hier geen selfservice, geen open bar. Wij kunnen de waarden van het shirt niet met de voeten treden."

  Benoït Paire zelf zei een eigen, andere versie van de feiten te hebben, maar wilde niet veel kwijt. "Ik ben blij dat ik weg mag, maar ik hou mijn mening voor mezelf", zei Paire.

  Paire werd pas in juli geselecteerd voor Rio na het forfait van Richard Gasquet. Hij liet toen blijken niet veel zin te hebben in Rio. "Ik weet nu hoe het eraan toegaat op de Olympische Spelen. Ik ben blij dat ik mag vertrekken."