• home
 • video
 • pas verschenen

  Evi Van Acker lijkt na drie dagen uit medaillekoers geslagen, Van Laer 20e

  Van Acker staat voorlopig pas tiende.

  Zeilster Evi Van Acker heeft in de Laser Radial-klasse een slechte beurt gemaakt op dag drie. Ze werd 16e en 15e en zakt daardoor naar de tiende plaats in het klassement. Een medaille wordt moeilijk voor onze landgenote. Ook Wannes Van Laer kende een zware dag en blijft twintigste.

  Van Acker gaat in Rio vol voor goud in de Laser Radial-klasse, maar lijkt na drie dagen zeilen die ambitie niet waar te kunnen maken. De bronzenmedaillewinnares van Londen heeft er alweer een dag om snel te vergeten op zitten.

  Net als gisteren begon ze ook in de vijfde race van het toernooi niet al te best. Van Acker rondde de eerste boei als elfde, maar zakte daarna helemaal weg. Ze finishte uiteindelijk als 16e op ruime afstand van de Nederlandse Bouwmeester.

  Ook in de zesde race ging het niet goed voor Van Acker. Ze bereikte pas als 18e de eerste boei en kwam daarna nooit meer voorin aansluiten. Meer dan een 15e plaats zat er niet meer in voor Van Acker. De racezege was voor de Deense Rindom.

  Na zes races staat Van Acker voorlopig op de tiende plaats met 47 punten. Een plaats op het podium is veraf voor onze landgenote. De Ierse Annalise Murphy leidt met 19 punten, voor de Deense Rindom (20) en de Nederlandse Bouwmeester (21).

  Morgen wordt er niet gezeild in Rio. Dan staat een rustdag op het programma voor de Laser Radial-dames. 12 en 13 augustus worden de laatste vier races afgewerkt. De Medal Race met de tien beste zeilsters is voor zaterdag 14 augustus.

  Klassement na zes races:

  1. Annalise Murphy (Ier) - 19
  2. Anne-Marie Rindom (Den) - 20
  3. Marit Bouwmeester (Ned) - 21
  4. Lijia Xu (Chi) - 27
  5. Tuula Tenkanen (Fin) - 30.8
  6. Gintare Scheidt (Lit) - 34
  7. Paige Railey (VS) - 35 
  8. Josefin Olsson (Zwe) - 40
  9. Tina Mihelic (Kro) - 42
  10. Evi Van Acker - 47

  Wannes Van Laer voorlopig op plaats 20

  In de Laser-klasse bij de mannen staat Wannes Van Laer na de derde dag met 85 punten op de 20e plaats. Hij stuurde zijn zeilboot vandaag naar een 23e en 12e plaats in de vijfde en zesde race. De leiding is in handen van de Kroaat Tonci Stipanovic, die 26 punten op de teller heeft.

  "Bij de eerste reeks heb ik pech gehad", zei Van Laer. "Ik had geen slechte dag, maar het had beter gekund. Ik mikte op top tien, maar met die slechte eerste dag gaat het moeilijk worden. Maar moeilijk kan ook."

  "De golven waren enorm vandaag, dat was heel moeilijk. De rustdag is welgekomen. Ze gaan me naar het hotel moeten dragen."