• home
 • video
 • pas verschenen

  Dortmund-voorzitter Watzke: "Wij zullen groeien op eigen kracht"

  Borussia Dortmund blijft ook de komende jaren in Duitse handen.

  China is alomtegenwoordig in het Europese clubvoetbal. Silvio Berlusconi verkocht AC Milan voor 740 miljoen aan een groep Chinese zakenmannen en ook bij Manchester City en Atlectico Madrid is er sinds kort een Aziatische invloed. Dortmund-voorzitter Hans-Joachim Watzke verzet zich tegen deze trend: "Wij verkopen geen aandelen".

  In 1997 won Borussia Dortmund voor het laatst de Champions League, de belangrijkste prijs in het Europese clubvoetbal. Sindsdien werd de Duitse club nog drie keer landskampioen, maar haalde het nog maar een keer de finale van de Champions League.

  Dortmund wil in de toekomst opnieuw Europese successen boeken, maar rekent daarvoor niet op financiële impulsen vanuit Azië.

  Heel wat grote clubs gaan vandaag in China op zoek naar het grote geld om betere spelers te kunnen kopen. Dortmund-voorzitter Watzke wil daar evenwel niet van weten en houdt de Chinese zakenmannen weg van zijn club.

  "We zouden net als Atletico Madrid een Chinese investeerder kunnen zoeken, maar we doen dat bewust niet. In de komende tien jaar willen we op eigen kracht groeien, zoals we dat ook het laatste decennium deden."

  "Wij zullen groeien op eigen kracht. Sinds 2006 is onze omzet met 500 procent gestegen. We halen voldoende inkomsten uit tv-rechten, sponsoring en merchandising. Dortmund heeft geen nood aan de commerciële inkomsten uit de Aziatische markt."