• home
 • video
 • pas verschenen

  Dit heeft u gemist in de nacht van dinsdag op woensdag

  Zeilster Evi van Acker zakt naar de vijfde plaats.

  0 / 0
  Sporza werkt tijdens de Olympische Spelen de klok rond. Ook wanneer u onder de wol ligt, boksen wij de verslagen in elkaar. Dit moet u onthouden van de voorbije nacht.

  Belgische hockeymannen nu al zeker van de kwartfinale

  De Red Lions hebben met 1-0 gewonnen van topfavoriet en 's werelds nummer één Australië. Tanguy Cosyns maakt het enige doelpunt van de wedstrijd. Australië kan vijf strafcorners niet benutten.

  Van Acker zakt een plaatsje na de tweede zeildag en staat vijfde

  Evi Van Acker heeft geen sprong kunnen maken in het klassement na de tweede zeildag in de Laser Radial-klasse. Onze landgenote stond even aan de leiding na de derde regatta, maar zakte na een 29e plaats in de vierde regatta naar de vijfde plaats in het klassement.

  Timmers plaatst zich als zesde voor de finale van het koningsnummer

  Pieter Timmers heeft zijn historische ticket voor de olympische finale van de 100 meter vrije slag beet. In de halve finale verbetert hij zijn Belgische record met acht honderdste seconde (48"14). "Ik voel dat ik nog wat over heb", klinkt het na afloop.

  Louis Croenen wordt 8e in de finale van de 200m vlinderslag

  Louis Croenen wordt 8e in de finale van de 200m vlinderslag. Michael Phelps komt als overwinnaar uit het titanenduel met Chad Le Clos.

  Vermoeide estafetteploeg ontgoochelt in de zwemfinale

  De 4x200 meter vrije slag is voor de vierde Spelen op rij een prooi geworden voor de Verenigde Staten. Het Belgische viertal, met Louis Croenen, Dieter Dekoninck, Glenn Surgeloose en Pieter Timmers, komt nooit in het stuk voor en eindigt op de laatste stek.

  Rijzende ster Katie Ledecky pakt haar 2e gouden medaille

  Katie Ledecky (19) heeft haar tweede gouden medaille beet. Na de 400 meter vrij wint ze nu ook de 200 meter. Ledecky is goed op weg de ster van de Spelen te worden. Katinka Hosszu heeft de 200 meter wisselslag gewonnen. Het is al haar derde titel in Rio. Met 2'06"56 zwemt ze ook het olympische record van de tabellen.

  Spanje gaat alweer onderuit in het basketbal

  Spanje heeft ook zijn tweede wedstrijd in het basketbaltoernooi niet kunnen winnen. Tegen Brazilië blijft het lang spannend, maar uiteindelijk trekt het gastland toch aan het langste eind tegen de vice-olympisch kampioen: 66-65.

  Amerikaanse turnvrouwen imponeren in de allroundfinale

  De teamcompetitie in het turnen bij de vrouwen is gewonnen door de Verenigde Staten. In de finale rekenen Simone Biles en co gemakkelijk af met de tegenstand. Rusland wordt tweede op ruime afstand, China vervolledigt het podium.

  Kirsten Flipkens en Yanina Wickmayer liggen er ook uit in het dubbelspel

  Voor Yanina Wickmayer en Kirsten Flipkens is de tweede ronde het eindstation geworden in het dubbelspel. Tegen de Spaanse reekshoofden Muguruza-Suarez gingen ze in drie felbevochten sets voor de bijl (5-7, 6-2 en 2-6).

  Serena Williams mag haar koffers pakken

  Serena Williams zal zichzelf niet opvolgen als olympisch kampioen. Ze verliest in haar achtste finale van de Oekraïense Elina Svitolina met 6-4 en 6-3.

  Ook deze beelden moet u gezien hebben:

  Phelps viert gouden medaille met vrouw en kind in de tribune

  Indrukwekkende grondoefening van Simone Biles in het turnen

  Wat een blunder van de Amerikaanse doelvrouw

  Het overzicht van de nacht in minder dan 60 seconden