• home
 • video
 • pas verschenen

  Canadese zwemmer heeft een wel heel apart voorbereingsritueel

  De middelvinger van Santo Condorelli.

  Schrik niet wanneer u vannacht naar de finale van 100m vrije slag kijkt. De Canadese zwemmer Santo Condorelli heeft namelijk een wel heel apart voorbereidingsritueel.

  Pieter Timmers plaatste zich afgelopen nacht met een verbetering van zijn eigen Belgische record (48"14) voor de finale van de 100m vrije slag. Wanneer u straks naar de finale van het koningsnummer kijkt, schrik dan niet wanneer de Canadees Santo Condorelli zijn intrede doet in het Olympic Aquatics Centre.

  De opponent van Timmers heeft namelijk de gewoonte om vlak voor de start zijn middelvinger op te steken naar zijn vader. Een ideetje van Condorelli senior, zo blijkt. "Volgens hem moet ik mijn zelfvertrouwen voor de race een boost geven", zegt hij. "Hij wou dat ik "fuck you" zou zeggen tegen iedereen waartegen ik het opneem."

  Het bizarre ritueel van de 21-jarige Canadees, die toe is aan zijn eerste Olympische Spelen, blijkt zijn vruchten af te werpen. In de halve finales klokte Condorelli af in 47"93, goed voor de vierde tijd. Wie vannacht liever onder de wol blijft liggen, heeft nog een herkansing. Santo Condorelli komt ook donderdag in actie op de 50m vrije slag en de 100m vlinderslag.