• home
 • video
 • pas verschenen

  Al-Deehani wint eerste goud onder olympische vlag op dubbeltrap

  Al-Deehani schoot zich in Sydney ook al naar brons.

  De Koeweiti Fehaid Al-Deehani heeft goud veroverd in de finale van het kleiduifschieten dubbeltrap. De schutter haalde het met 26-24 van de Italiaan Marco Innocenti. Al-Deehani komt uit onder de olympische vlag en is de eerste atleet die in die hoedanigheid goud haalt.

  De overwinning van Al-Deehani (49) in het kleiduifschieten op de dubbele trap is geen verrassing. De Koeweiti gaat al een hele tijd mee en schoot zich op de Spelen van Sydney al naar een bronzen medaille.

  De Koeweiti mocht vandaag in de finale aantreden tegen de Italiaan Marco Innocenti. In een spannende strijd haalde hij het van zijn opponent met 26-24. Goud dus voor Al-Deehani, terwijl Innocenti achterblijft met zilver. De Britt Steven Scott won in de achtergrond de strijd voor het brons.

  Al-Deehani is hiermee de eerste atleet die goud pakt, dit terwijl hij uitkomt onder de olympische vlag. De Koeweiti kon niet voor zijn land uitkomen omdat zijn land uitgesloten is door het IOC.

  Uitslag kleiduifschieten dubbele trap

  1. Fehaid Al-Deehani (Koe)
  2. Marco Innoncenti (Ita)
  3. Steven Scott (Gbr)