1/16e finales zijn het eindstation voor boogschutter Ramaekers

  Ramaekers plaatste zich nog als 42e.

  0 / 0

  Ramaekers plaatste zich nog als 42e.

  Robin Ramaekers is door Juan Ignacio Rodriguez uitgeschakeld in het olympisch toernooi boogschieten. De 21-jarige boogschutter verloor kansloos in drie sets (30-29, 29-25, 29-26) van zijn Spaanse opponent. Eerder op de dag had Ramaekers wel nog zijn eerste ronde tegen de Australiër Ryan Tyack gewonnen.

  Robin Raemackers (21) was nochtans goed begonnen aan zijn olympisch toernooi in het boogschieten. In de eerste ronde moest hij afrekenen met de Australiër Ryan Tyack en dat lukte in vier sets.

  Elke boogschutter krijgt per set drie pijlen om een zo hoog mogelijke score te laten noteren. De eerste schutter die drie sets op zijn naam schrijft, gaat door naar de volgende ronde.

  Ramaekers begon niet slecht aan zijn wedstrijd in de eerste ronde, maar Tyack kon in de eerste set toch het laken naar zich toetrekken. De Australiër schoot 26 punten terwijl Ramaekers bleef steken op 21 punten.

  Toch leek Tyack hierna zijn beste pijlen verschoten te hebben, want Ramaekers nam vlot over in de tweede set. De Belg won met 26-25 en begon steeds beter naar de roos te mikken.

  Ook in de derde (28-26) en vierde set (30-25) bleef Ramaekers goed schieten, Tyack kon alleen maar lijdzaam toezien hoe de 21-jarige Belg zichzelf naar de volgende ronde schoot.

  1/16e finales tegen Rodriguez zijn het eindstation

  In de 1/16e finale lootte Ramaekers met de Spanjaard Juan Ignacio Rodriguez vervolgens een serieuze klepper. De Belg (97e op de wereldranglijst) probeerde in de eerste set aan te klampen, maar uiteindelijk kon hij niet tippen aan het foutloze parcours van Rodriguez: 30-29.

  In de tweede set (29-25) ging het voor Ramaekers verkeerd bij de tweede poging, terwijl Rodriguez opnieuw bijna foutloos bleef. Ook in de derde set kon Ramaekers zijn voet niet naast de prestaties van de Spanjaard zetten (29-26).

  De Belg eindigt zo zijn olympisch toernooi in de 1/16e finales, maar heeft uiteraard zijn jeugd mee om zich op de volgende Olympische Spelen te verbeteren.

  Ramaekers: "Kan met opgeheven hoofd naar huis"

  "Het is geen schande om te verliezen tegen iemand die zeven keer 10 schiet en twee keer 9", zei Robin Ramaekers na de nederlaag. "Als die Spanjaard zo blijft schieten, geraakt hij zeker bij de laatste vier."

  "De eerste ronde was een goed duel. Ik wilde absoluut winnen, niemand wil in de eerste ronde verliezen. Maar de Spanjaard was te sterk. Ik ga met opgeheven hoofd naar huis."

  Dat vond ook zijn coach Francis Noteboom. "Het was voor Robin een geweldige ervaring. Hij heeft getoond dat hij kan vechten. Je mag niet vergeten welke weg we hebben afgelegd. Het is al knap dat hij erbij is en het geeft ons de moed om voort te bouwen naar 2020."

  Enkele foto's: