• home
 • video
 • pas verschenen

  Voorzichtige topconcurrent Milanov spaart zijn werphand

  Harting was heel blij met zijn laatste wereldtitel.

  Philip Milanov maakt kans op een medaille in het discuswerpen, maar moet dan onder meer met Robert Harting afrekenen. De Duitser heeft zijn eigen manier om zich voor te bereiden. Tot de olympische wedstrijd laat hij zijn werparm rusten.

  "Mijn rechterhand is heilig voor mij, ik probeer hem zoveel mogelijk te sparen", geeft de Duitser mee. "De deur doe ik bijvoorbeeld enkel met mijn linkerhand open."

  De 31-jarige Duitser is regerend olympisch kampioen en drievoudig wereldkampioen, maar blesseerde zich in 2011 aan zijn werphand. Hij moest vijf keer onder het mes. Sindsdien neemt Harting alle voorzorgen.

  Hij arriveerde dinsdag in Rio met steunkousen om het risico op een trombose te verkleinen en een puimsteen om zijn hand in optimale staat te houden. "Ik ben niet bijgelovig, gewoon voorzichtig", is de Duitser zich van geen kwaad bewust.