• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandaag nog een extra "Belg" in het water: Rami Anis

  Samir Anis is een Syrische vluchteling die in België verblijft.

  Vanavond start Rami Anis aan zijn Olympische Spelen in de reeksen van de 100m vrije slag. De Syrische vluchteling uit Gent komt onder de olympische vlag in actie. Anis is 25 en zwemt onder het toeziend oog van coach Carine Verbauwen. Een extra "Belg" om voor te supporteren dus vanaf 18.00u.

  Rami Anis is een 25-jarige vluchteling uit Aleppo die traint en leeft in Gent. Onder het toeziend oog van ex-zwemster Carine Verbauwen, drievoudig Sportvrouw van het Jaar, ontpopte Anis zich tot een professioneel zwemmer die zich plaatste voor de Olympische Spelen.

  De Belgische Syriër werkte hard in de voorbereiding op de Olympische Spelen. Anis verloor zo maar eventjes 13 kilogram en lijkt helemaal klaar voor zijn debuut in Rio.

  Anis treedt wegens de oorlogsperikelen van zijn thuisland aan met een vluchtelingenteam onder de olympische vlag met een olympisch volkslied. In het team zitten naast Anis nog vijf mannen en vier vrouwen met een vluchtelingenachtergrond.

  De reeksen van de 100m vrije slag staan geprogrammeerd tussen 18.00 en 18.30u Belgische tijd.