• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Acker zakt een plaatsje na de tweede zeildag en staat vijfde

  Het goud lijkt al ver weg voor Van Acker.

  0 / 0
  Evi Van Acker heeft geen sprong kunnen maken in het klassement na de tweede zeildag in de Laser Radial-klasse. Onze landgenote stond even aan de leiding na de derde regatta, maar zakte na een 29e plaats in de vierde regatta naar de vijfde plaats in het klassement.

  Van Acker begon goed aan haar tweede zeildag in Rio en stuurde haar boot naar een tweede plaats in de eerste reeks van de dag, de derde in totaal. Ze moest in die derde regatta enkel de Hongaarse Maria Erdi laten voorgaan.

  Door die tweede plaats werd ze ook leider in het klassement, maar die eerste plaats kon ze niet vasthouden na de vierde regatta. Daarin speelde Van Acker nooit mee met de besten. Ze rondde de eerste boei als 23e en kwam nooit meer voorin aansluiten.

  Ze werd in die vierde race uiteindelijk 29e en zakte daardoor weg naar de vijfde plaats in het klassement. Na twee zeildagen heeft Van Acker 16 punten, dat zijn er 9 meer dan de Chinese Lijia Xu, die aan de leiding staat.

  Ook de Ierse Annalise Murphy (12), de Deense Anne-Marie Rindom (13) en de Nederlandse Marit Bouwmeester (14) doen voorlopig beter dan onze landgenote. Van Acker, brons in Londen, gaat vol voor goud in Rio.

  Van Laer 20e na de tweede dag

  Ook voor Wannes Van Laer zit de tweede dag in het zeiltoernooi erop. Hij werd twaalfde in de derde race en deed in race vier één plaatsje beter met een elfde plaats. Na vier regatta's staat Van Laer op een 20e plaats, op 50 punten van de Argentijnse leider Julio Alsogaray.