• home
 • video
 • pas verschenen

  Timmers wel, Surgeloose niet naar halve finales op 100m vrij

  Pieter Timmers zwemt rond 3u komende nacht de halve finales.

  0 / 0

  Pieter Timmers zwemt rond 3u komende nacht de halve finales.

  Pieter Timmers heeft zich met de negende chrono in de reeksen geplaatst voor de halve finales op de 100 meter vrije slag. "Ik voelde me goed", zegt Timmers. Glenn Surgeloose zwom de 19e tijd en is uitgeschakeld.

  Veel druk op de brede schouders van Pieter Timmers, want de zwemmer liet de reeksen van de 4x200 meter schieten om zich volledig te kunnen focussen op de 100 meter vrije slag.

  Timmers keerde in zijn reeks nog als achtste, maar in de tweede 50 meter had hij nog een versnelling in huis. Hij tikte aan na 48"46. Dat is een eindje boven zijn Belgisch record (48"22), maar volstond ruimschoots voor een plaats bij de laatste 16.

  "Ik heb heel soepel gezwommen, ik voelde me goed en fris. Ik heb nog wel wat overschot. Het komt wel goed in de halve finales", zegt Timmers, die vannacht rond 3u Belgische tijd opnieuw in actie komt. "Ik heb er alle vertrouwen in dat hij de finale kan halen. Alles moet goed zitten, maar Pieter zwom heel makkelijk", zegt coach Ronald Gaastra.

  Die halve finales zaten er niet in voor Glenn Surgeloose. Surgeloose deed het nochtans niet slecht. Met 48"65 bleef hij slechts één honderdste boven zijn persoonlijk record, maar dat bleek niet genoeg. Hij zwom uiteindelijk de 19e tijd in de reeksen.