• home
 • video
 • pas verschenen

  Surgeloose over aflossingsheisa: "Heb nu echt degout van het zwemmen"

  0 / 0
  De Belgische zwemmers hebben zich geplaatst voor de 4x200m-finale, maar de heisa rond de estafetteploeg heeft wel diepe wonden geslagen. Glenn Surgeloose haalde na afloop van de reeksen snoeihard uit voor de camera van Sporza.

  "Hoe dit allemaal verlopen is, is echt belachelijk. Dit had zes maanden geleden al afgehandeld moeten zijn. Ze hadden niet tot gisteravond mogen wachten om een beslissing te nemen. Nu moesten we nog zelf gaan vragen of we ons nu moesten opladen voor de 4x200 meter of niet", is Surgeloose scherp.

  "We kregen dan te horen dat we niet zouden zwemmen. Daar hebben we allemaal van wakker gelegen, we hebben nauwelijks geslapen vannacht. En vanochtend rond 11u kregen we dan ineens te horen dat we toch moesten zwemmen."

  "Stel je eens voor dat Dieter gisteravond een stapje in de wereld was gaan zetten in de veronderstelling dat hij niet meer moest zwemmen. Dan had hij nu misschien ladderzat in het zwembad moeten duiken."

  "Dit is echt geen werk geweest en het geeft me eigenlijk een degout van het zwemmen. Ik ging al sowieso stoppen, maar je zou me nog wel eens terugzien om naar een wedstrijd te komen kijken. Maar nu heb ik er echt genoeg van. Gisteravond dacht ik echt: "Zet me nu op een vliegtuig en laat me naar huis gaan"."

  Pieter Timmers komt er wellicht bij voor de finale. "Dat hij de snelste is? Hij heeft de snelste split, maar ik heb het Belgisch record, dus eigenlijk ben ik de snelste. Ik heb nu mijn job gedaan door de ziel uit mijn lijf te zwemmen. De coach zal nu moeten beslissen wie in de finale zwemt. Ik hoop alleen dat ze niet tot vanavond wachten om te zeggen wie gaat zwemmen."