• home
 • video
 • pas verschenen

  Sloveense judoka Trstenjak maakt favorietenrol waar

  Voor Slovenië is het de eerste gouden plak in Rio.

  Judoka Tina Trstenjak heeft Slovenië een eerste (gouden) medaille bezorgd in Rio. Ze klopte in de finale tot 63 kilogram de Française Clarisse Agbegnenou. De Nederlandse Anicka van Emden pakte één van de bronzen medailles na een knappe zege tegen een Braziliaanse.

  Trstenjak is de regerend wereldkampioene in de klasse tot 63 kilogram en trok als topfavoriete naar de Spelen. Ze kon met niets minder dan goud tevreden zijn en maakte het hele toernooi lang indruk.

  Na twee gemakkelijke overwinningen met ippon in de kwart- en halve finales, keek ze in de finale de Française Clarisse Agbegnenou in de ogen. Goed voor een heruitgave van de WK-finale in 2015.

  Net als toen was ook nu weer niets te doen aan de Sloveense. Trstenjak pakte eerst uit met een yuko om het daarna volledig af te maken met alweer een ippon. Het is voor Slovenië de eerste medaille in Rio en meteen goud. Trstenjak volgt op de erelijst Urska Zolnir op, ook een Sloveense.

  Het podium:

  1. Tina Trstenjak (Slo)
  2. Clarisse Agbegnenou (Fra)
  3. Yerden Gerbi (Isr) en Anicka van Emden (Ned)