• home
 • video
 • pas verschenen

  Overtuigende Obreno pakt ticket voor de halve finales

  Obreno won zijn kwartfinale.

  0 / 0

  Obreno won zijn kwartfinale.

  Skiffeur Hannes Obreno heeft zich zonder problemen geplaatst voor de halve finales. Obreno won zijn kwartfinale in 6'48"90 en komt dondernamiddag (13.30u - 14u) weer in actie. Obreno rust nog niet op zijn lauweren: "Ik kan nog niet zeggen dat mijn Spelen nu al geslaagd zijn."

  Hannes Obreno kwam in de derde kwartfinale in actie. Drie van de zes deelnemers konden een ticket voor de halve finales bemachtigen en die opdracht vormde geen probleem voor onze landgenoot.

  Obreno startte sterk, maar liet in het eerste deel van zijn kwartfinale de leiding aan Abdel Khalek Elbanna. Na 1.000 meter zat de Egyptenaar door zijn beste krachten heen en dat was het sein voor Obreno om de koppositie over te nemen.

  Obreno hoefde niet al te diep te gaan en veroverde zonder problemen een ticket voor de halve finales. Zijn 6'48"90 was duidelijk sneller dan de 7'09"06 van in de reeksen.

  Met die chrono was Obreno goed voor de derde tijd van alle deelnemers in de kwartfinales. De 25-jarige roeier is daarmee uiteraard ook zeker van een plaats bij de beste twaalf skiffeurs op deze Olympische Spelen.

  Obreno: "Kan nog niet zeggen dat mijn Spelen al geslaagd zijn"

  "Het was vandaag lastiger dan in de reeksen. Er waren meer golven in het water, wat het moeilijker maakt om te roeien. Je hebt dan minder stabiliteit", zegt Obreno. "Mijn tijd was wel heel goed: derde van alle deelnemers en sneller dan in de reeksen."

  "Ik heb nu twee dagen om te recupereren. Dat zal wel volstaan. Donderdag zal ik voor de eerste keer de grote kleppers tegenkomen. Ik ben nu al top 12. Voor de Spelen wilde ik zeker de halve finales halen. Dat is nu binnen, maar ik kan nog niet zeggen dat mijn Spelen nu al geslaagd zijn. Het is een goeie start. Alles verloopt naar wens en het gevoel in de boot is goed."

  Tweet:

  Uitslagen skiff kwartfinales (12 halvefinalisten)
  Eerste kwartfinaleTijden
  1. Angel Rodriguez (Cub)6'51"89
  2. Rhys Grant (Aus)6'55"14
  3. Nils Hoff (Noo)6'57"94
  Tweede kwartfinale 
  1. Mahe Drysdale (N-Ze)6'46"51
  2. Ondrej Synek (Tsj)6'50"51
  3. Stanislau Shcharbachenia (W-Rus)6'55"19
  Derde kwartfinale 
  1. Hannes Obreno6'48"90
  2. Juan Carlos Cabrera (Mex)6'50"04
  3. Abdel Samir Elbanna (Egy)6'50"82
  Vierde kwartfinale 
  1. Damir Martin (Kro)6'44"44
  2. Alan Campbell (G-Br)6'49"41
  3. Natan Wegrzycki-Szymczyk (Pol)6'53"52