• home
 • video
 • pas verschenen

  Olympische medaille wordt grootmoeder van Thaise gewichtheffer te veel

  Sinphet Kruaithong was zich van geen kwaad bewust.

  De 22-jarige Sinphet Kruaithong ging maandag van de hemel naar de hel. De Thaise gewichtheffer pakte brons, maar kreeg toen dramatisch nieuws van het thuisfront. De spanning van de finale was zijn grootmoeder te veel geworden.

  De mannenfinale van het gewichtheffen in de klasse tot 56 kilogram werd op groot scherm gevolgd in een klein dorpje in het noordoosten van Thailand. Familie en vrienden wilden lokale held Sinphet Kruaithong aan het werk zien.

  Ook de 82-jarige Subin Khongthap volgde de wedstrijd van haar kleinzoon. Terwijl de menigte Kruaithong naar de bronzen medaille schreeuwde, stortte de grootmoeder van de gewichtheffer in.

  De vrouw werd nog naar het ziekenhuis overgebracht, maar daar werd haar overlijden vastgesteld. Ze heeft haar kleinzoon nooit de eerste medaille in het gewichtheffen voor een Thaise man zien winnen.

  De gouden medaille in de klasse -56 kilogram ging naar de Chinees Long Qingquan, de Noord-Koreaan Om Yun-Chol pakte het zilver. Onze landgenoot Tom Goegebuer kwam in dezelfde klasse als Kruiathong uit en eindigde veertiende.