• home
 • video
 • pas verschenen

  Officieel: Paul Pogba verhuist naar Manchester United voor recordbedrag

  Paul Pogba tekent een vijfjarig contract bij Manchester United.

  Wat al weken in de lucht hing, is eindelijk officieel: Manchester United betaalt Juventus 105 miljoen euro (89 miljoen pond) voor Paul Pogba. De Franse middenvelder steekt daarmee Gareth Bale voorbij als de duurste transfer in de voetbalgeschiedenis. "Ik ben verheugd om opnieuw bij United te spelen", laat Pogba in een eerste reactie weten.

  Paul Pogba landde maandag in Manchester om er zijn medische testen af te leggen. Als er geen kink in de kabel komt, tekent de Franse international een contract voor vijf seizoenen - met een optie voor nog een extra jaar - op Old Trafford.

  Pogba droeg van 2009 tot 2012 al het rode plunje van United, maar omdat hij er maar vier keer mocht meespelen met de A-ploeg, verkaste hij voor 1,8 miljoen euro naar Juventus.

  Een fantastische investering van de Italiaanse kampioen, zo blijkt, want nu krijgt het bijna 60 keer zoveel in het laatje voor de Fransman. Met bonussen kan het bedrag zelfs nog tot 120 miljoen euro oplopen.

  "Ik ben verheugd om opnieuw bij United te spelen. De club heeft altijd een speciale plek in mijn hart gehad", luidt de eerste reactie van de 23-jarige Pogba.

  "Ik kijk er enorm naar uit om samen te werken met José Mourinho. Ik heb enorm genoten van mijn periode bij Juventus, maar ik voel dat het moment gekomen is om terug te keren naar Old Trafford."

  Paul Pogba keert terug naar het oude nest: