• home
 • video
 • pas verschenen

  Obreno loot regerend olympisch kampioen: "Halve finale wordt cruciaal"

  0 / 0
  Hannes Obreno kwalificeerde zich vandaag met overschot voor de halve finales in de skiff. De 25-jarige skiffeur voelt zich goed in Rio en kijkt uit naar de halve finale waarin hij olympisch kampioen Mahe Drysdale heeft geloot. "De halve finale is een cruciale race in mijn toernooi."

  Hannes Obreno staat in de halve finales in de skiff (donderdag 14.20u) en mag stilletjes aan dromen van meer. De skiffeur was met ambities voor de top acht naar Rio afgezakt en hoopt zich nu te kunnen plaatsen voor de finale.

  Daarvoor moet Obreno wel langs regerend olympisch kampioen Mahe Drysdale. Ook de Brit Alan Campbell, die in Londen nog brons pakte, vormt een van de concurrenten voor Obreno.

  Toch gelooft Obreno volop in zijn kansen. "In de halve finales is het erop of eronder, maar ik voel me goed. De kwartfinales vandaag waren in het begin wat lastig, maar daarna kon ik vooral energie sparen."

  "Bovendien heb ik ook de toppers kunnen ontwijken tot in de halve finale en dat is toch ook wel een geruststelling. Het doel is top acht, maar laten we eerst beginnen om bij de eerste drie te zijn in de halve finales van donderdag."

  Trainer Dirk Crois: "Nog geen voorbarige conclusies trekken"

  Trainer Dirk Crois ziet kansen voor zijn poulain, want Obreno kon in het verleden van zijn vijf tegenstanders in de halve finale winnen.

  "Toch weigeren we uit deze resultaten voorbarige conclusies te trekken. Dit zijn de Spelen en iedereen groeit hier boven zichzelf uit. De chrono's zeggen ook niet alles, want sommige skiffeurs hebben zich kunnen sparen."

  "Ik ben er wel zeker van dat Hannes tot het uiterste zal gaan in de halve finale. Hij zal zich aan het eind van de race niets hoeven te verwijten."

  De tegenstanders voor Obreno:

  1. Mahe Drysdale (N-Ze)
  2. Alan Campbell (Gbr)
  3. Stanislau Shcharbachenia (W-Ru)
  4. Natan Wegrzycki-Szymczyk (Pol)
  5. Rhys Grant (Aus)