• home
 • video
 • pas verschenen

  Nigeriaanse tafeltennisser stunt zich voorbij Boll naar kwartfinale

  Dolle vreugde bij Quadri Aruna.

  Quadri Aruna heeft voor een verrassing van formaat gezorgd in het tafeltennis. De Nigeriaan klopte de Duitse vaandeldrager Timo Boll in de achtste finales. Aruna wordt zo de allereerste Afrikaan die de kwartfinales van het tafeltennis bereikt.

  De achtste finales leken het eindstation te worden voor Quadri Aruna, want de nummer veertig van de wereld moest het opnemen tegen ex-nummer één Timo Boll. Maar Boll, die de Duitse vlag mocht dragen, verloor met 4-2 van de Nigeriaan.

  Aruna mag zich nu opmaken voor een duel met de Chinese nummer één van de wereld, Ma Long. Vier jaar geleden was de Nigeriaan er ook al bij en versloeg hij een Spanjaard, maar moest toen in de volgende ronde zijn koffers pakken.

  Met uitzondering van Boll hebben alle favorieten de kwartfinales bereikt. Naast Ma Long zijn regerend olympisch kampioen Zhang Jike, Dimitrij Ovtcharov, Vladimir Samsonov en Jun Mizutani de grootste kanshebbers op de gouden medaille.