• home
 • video
 • pas verschenen

  Massa volk verwelkomt Gouden Greg in Zaventem: "Begin het nu pas te vatten"

  Van Avermaet bracht zijn gouden medaille vanavond op Belgische bodem.

  0 / 0

  Van Avermaet bracht zijn gouden medaille vanavond op Belgische bodem.

  Kersvers olympisch kampioen Greg Van Avermaet is vanavond onder luid applaus onthaald in Zaventem. De 31-jarige wielrenner mocht in de aankomsthal van de luchthaven voor het eerst zijn medaille tonen voor een massa volk. "Ik besef nu pas wat dit teweegbrengt."

  In een overvolle aankomsthal mocht Greg Van Avermaet voor het eerst zijn medaille aan de Belgische supporters tonen. De renner van BMC landde rond 19 uur op Belgische bodem en werd onder massale belangstelling onthaald.

  "Ik begin nu pas te vatten wat dit allemaal teweegbrengt. Je vangt wel wat op, maar het begint nu pas door te dringen hoe dankbaar de mensen zijn. Heel veel Belgen hebben mij gesteund en ik weet zelf ook nog van vroeger hoe belangrijk zo'n grote overwinning is voor het volk", vertelde de olympisch kampioen.

  Van Avermaet is naar eigen zeggen blij terug in België te zijn. "Ik ben lang weggeweest, dus ik ben blij dat ik mijn familie opnieuw kan zien. Het wordt hier straks een klein feestje, denk ik."

  Ex-profwielrenner en supporter Nico Mattan bracht voor de gelegenheid een grote fles bier mee. Een kleine feestje met een grote fles bier dus voor onze "Gouden Greg".

  Van Avermaets landing bracht een kleine volkstoeloop teweeg: