• home
 • video
 • pas verschenen

  Maes ruilt Etixx-Quick Step voor Lotto-Soudal

  Nikolas Maes draagt volgend seizoen een Lotto-shirt.

  Nikolas Maes wisselt volgend seizoen de ene Belgische WorldTour-ploeg voor de andere. "Bij Lotto-Soudal wil ik mijn ervaring doorgeven aan de jeugd", zegt Maes, die een contract getekend heeft voor twee jaar.

  Bij Etixx-Quick Step was Nikolas Maes (30) de voorbije jaren een vaste pion in de kasseiklassiekers. Bij Lotto-Soudal wil Maes volgend jaar ook een plekje in de sprinttrein bemachtigen.

  "Ik wilde niet van ploeg veranderen om te veranderen", vertelt Maes over zijn keuze voor Lotto-Soudal. "Ik had een goed gesprek met Marc Sergeant waarin ik merkte dat zijn wielervisie en die van het team nauw aansluiten bij de mijne."

  "Er zit veel jong talent bij Lotto-Soudal en ik werk graag samen met jonge renners. Om mijn ervaringen door te geven, maar ook om hen te ondersteunen in de wedstrijden. Dit is dus een goede match."

  "Ik ben erg gemotiveerd om voor de ploeg te werken. Zowel in het voorjaar als in de sprints kan ik een rol spelen. Lotto-Soudal heeft een aantal goede sprinters en ik wil hen zeker van dienst zijn in de trein."

  "Ik zal me ongetwijfeld snel integreren. De meeste renners ken ik al goed. Tiesj Benoot is bijvoorbeeld een trainingsmakker van mij (bij Sportvrienden Gruut Gent)."

  Sieberg heet zijn toekomstige ploegmaat welkom