• home
 • video
 • pas verschenen

  Louwagie: "Enorm risico van Timmers om geen aflossing te zwemmen"

  Bondsvoorzitter Michel Louwagie.

  0 / 0

  Bondsvoorzitter Michel Louwagie.

  Michel Louwagie, de voorzitter van de zwembond, heeft ook gereageerd op de heisa rond de 4x200m-ploeg. "Met zo'n team moet je gewoon voor de finale gaan", vindt hij. Sporza-commentator Sidney Appelboom stelt zich toch vragen. "Ze hadden misschien nog een andere zwemmer moeten meenemen."

  Louwagie: "Ik heb begrip voor het standpunt van Croenen"

  "Toen ik vanochtend om 5u lokale lokale tijd mijn telefoon bekeek, was ik meteen klaarwakker. De 4x200 meter is een van de redenen waarom ik naar Rio gekomen ben en dan zie je plots dat ze niet zouden zwemmen", zegt Michel Louwagie.

  "Gelukkig heeft Rik Valcke Louis Croenen kunnen overtuigen om terug te komen op zijn beslissing. Toch heb ik ook begrip voor het standpunt van Croenen. Hij is een paar weken geleden ook heel hard aangepakt. Hij is een jonge zwemmer met heel veel mogelijkheden."

  "Pieter Timmers zwemt een van zijn laatste wedstrijden en wil daar voluit voor gaan. Toch zal hij heel hard moeten knokken om de finale te halen. Voor hem is het nu het moment van de waarheid. De druk is enorm en hij zal zich nu moeten bewijzen."

  "Dat Timmers niet zwemt, is wel een enorm risico. We zijn geen topland met acht goeie zwemmers. Ik hoop dat we er geraken zonder hem. Met zo'n ploeg moet je gewoon voor de finale gaan. Ik ben heel tevreden dat het opgelost is en dat ze nu toch zullen deelnemen."

  Appelboom: "De kansen op een plaats in de finale zijn geslonken van 80 naar 30%"

  Door het niet-zwemmen van Pieter Timmers zijn de kansen op een finaleplaats flink geslonken. Dat denkt ook Sporza-commentator Sidney Appelboom. "Een begrijpelijke beslissing, maar daardoor is de kans op een finaleplaats naar mijn mening geslonken van 80 naar 30%."

  "Het is nog altijd mogelijk om de finale te halen, maar dan moet de rest echt wel heel goed zwemmen. Volgens mij had dit niet moeten gebeuren. Als je zo lang bezig bent met de voorbereidingen van die aflossing, hadden we al lang een plan klaar moeten hebben."

  "Je gaat niet naar de oorlog zonder een plan. Ze hadden misschien nog een extra zwemmer moeten meenemen naar Rio. Lorenz Weiremans kan ook 1'48" zwemmen op dit nummer. Waarom hebben we die niet meegenomen?"

  "Het zijn allemaal vragen waarvan je denkt: "Hoe professioneel hebben we dit wel aangepakt?". Maar we laten het hierbij. Zelfs al zou Greg Van Avermaet zwemmen, dan nog gaan we supporteren."