• home
 • video
 • pas verschenen

  Judogoud voor Rusland, net geen medaille voor opponent Bottieau

  Khasan Khalmoerzaev kon zijn emoties moeilijk de baas na de finale.

  De 22-jarige Khasan Khalmoerzaev heeft Rusland een tweede judotitel bezorgd in de categorie tot 81 kg. De Italiaan Marconcini, die Joachim Bottieau vroegtijdig naar huis stuurde, verloor de strijd om een bronzen medaille.

  Op weg naar de finale versloeg Khalmoerzaev de Iraniër Mollaei, de Egyptenaar Abdelaal, de Cananadees Valois-Fortier en Toma uit de Verenigde Emiraten.

  In de eindstrijd wachtte de Amerikaan Travis Stevens, die zowel op de Spelen van 2008 als 2012 verloren had van de latere kampioen. Ook nu beet hij in het zand: Europees kampioen Khalmoerzaev vloerde Stevens met ippon. Niet getreurd voor Stevens, want hij gaat de geschiedenis in als eerste Amerikaanse medaillewinnaar in het judo.

  Voor de Italiaan Marconcini, die onze landgenoot Joachim Bottieau in diens eerste kamp versloeg, liepen de Spelen af met een sisser. In de strijd om brons moest hij met een ippon de duimen leggen tegen Sergiu Toma.

  Podium judo -81 kg (mannen)
  1.Khasan Khalmoerzaev (Rus)
  2.Travis Stevens (VS)
  3.Sergiu Toma (VAE)
  3.Takanori Nagase (Jap)