• home
 • video
 • pas verschenen

  Jonge Murphy nipt boven het wereldrecord in gouden race op de 100m rugslag

  Ryan Murphy pakt goud met een olympisch record

  0 / 0
  Voor de zesde keer op rij is het olympische goud op de 100 meter rugslag naar een Amerikaan gegaan. De jonge Ryan Murphy (21) hield de traditie hoog met een olympisch record in de finale. Hij bleef amper drie honderdste seconde boven het wereldrecord.

  Sinds de Spelen in eigen land in Atlanta 1996 hebben de Amerikanen elke keer de 100 meter rugslag gewonnen. De 21-jarige olympische debutant Ryan Murphy was favoriet om die traditie in ere te houden en dat lukte hem ook.

  En hoe. Hij bleef amper drie honderdste seconde boven het ongenaakbaar gewaande wereldrecord van Aaron Peirsol uit 2009. Even kwam er een boze vuistslag voor het gemiste wereldrecord, maar al snel kwam de glimlach.

  Het podium:

  1. Ryan Murphy (Vs) - 51"97
  2. Xu Jiayu (Chn) - 52"31
  3. David Plummer (Vs) - 52"40