• home
 • video
 • pas verschenen

  Italiaan Marconcini bezorgt Bottieau fikse kater

  Joachim Bottieau ligt er meteen uit.

  0 / 0

  Joachim Bottieau ligt er meteen uit.

  De Olympische Spelen zijn voor Joachim Bottieau uitgedraaid op een enorme ontgoocheling. In de categorie tot 81 kilogram botste onze landgenoot in zijn eerste kamp op een bescheiden Italiaan.

  Joachim Bottieau was met hoge verwachtingen afgezakt naar Brazilië. Onze landgenoot is de nummer 7 van de wereld en was dankzij zijn status als reekshoofd ook vrij in de eerste ronde. Bovendien had Bottieau op papier een vrij gunstige loting.

  Maar het moet op de tatami gebeuren en daar laat Bottieau het afweten. Tegen de Italiaan Matteo Marconcini, de nummer 34 van de wereld, kon onze landgenoot op geen enkel moment aanspraak maken op de overwinning.

  Het was integendeel Marconcini die de gretigste indruk liet. In de eerste ontmoeting tussen de twee had de Italiaan voortdurend het initiatief, maar een punt scoren lukte voor allebei niet. En zo was het een bestraffing die Bottieau uiteindelijk zuur opbrak. Onze landgenoot droop zichtbaar ontgoocheld af.

  Bottieau: "Deze nederlaag is hard te verwerken"

  Joachim Bottieau reageerde ontgoocheld na zijn verloren kamp. "In het midden van het gevecht loop ik tegen een bestraffing aan en dat vond ik streng. Marconcini was sterk, maar hij bracht me nooit in gevaar. Ik ben droevig dat ik niet meer kon tonen. Deze nederlaag is hard te verwerken."

  De Italiaan hield de kamp gesloten, maar voor de coach van Bottieau, Damiano Martinuzzi, was dit niet de oorzaak van het verlies. "Joachim vond gewoon geen oplossingen en de bestraffing was terecht. Na de bestraffing leidde Marconcini de dans en Italianen zijn professioneel genoeg om een kamp uit te spelen."