• home
 • video
 • pas verschenen

  Gewezen Real Madrid-speler komt toch niet naar Waasland-Beveren

  Drenthe (links) versierde na het EK U21 in 2007 een transfer naar Real Madrid.

  Royston Drenthe zal dit seizoen niet voor Waasland-Beveren spelen. Drenthe legde wel medische tests af, maar een (financiële ?) overeenkomst werd niet gevonden.

  In zijn zoektocht naar versterking was Waasland-Beveren uitgekomen bij een opmerkelijke naam. Drenthe maakte naam op het EK U21 in 2007, waar hij in eigen land schitterde en Oranje mee aan de Europese titel hielp. Hij dwong er een transfer naar Real Madrid mee af voor 14 miljoen euro. 

  Bij Real lukte het de 20-jarige Nederlander niet om zich door te zetten. Na drie seizoenen en een hobbelig parcours in de Spaanse hoofdstad, begon Drenthe aan een bestaan als voetbalnomade. Eerst doorheen Europa, sinds vorig seizoen in de Verenigde Arabische Emiraten bij Bani Yas.

  "Er was inderdaad contact met Royston Drenthe en hij heeft medische tests afgelegd, maar we zijn niet tot een overeenkomst gekomen", laat Waasland-Beveren weten aan Sporza.

  Over de precieze reden voor het afketsen van de deal wil de club liever niet communiceren. "Er zijn veel aspecten aan onderhandelingen. Als over een aspect geen overeenkomst wordt gevonden, houdt het op. Verder willen we daar liever niet over communiceren om niemand in diskrediet te brengen."