• home
 • video
 • pas verschenen

  Gastland Brazilië zadelt Spanje opnieuw met een kater op

  Brazilië won na een spannend slot.

  Spanje heeft ook zijn tweede wedstrijd in het basketbaltoernooi niet kunnen winnen. Tegen Brazilië bleef het lang spannend, maar uiteindelijk trok het gastland toch aan het langste eind tegen de vice-olympisch kampioen: 66-65.

  Spanje verloor zijn opener van het olympisch baskebaltoernooi van Kroatië (72-70) en stond meteen met de rug tegen de muur tegen Brazilië.

  Het gastland, dat zijn eerste wedstrijd verloor van Litouwen (76-82), begon in een kolkende basketbalarena wervelend aan de wedstrijd en had na het eerste kwart een 18-13-voorsprong te pakken.

  De Spanjaarden knokten zich in het begin van het tweede kwart opnieuw in de wedstrijd, maar keken bij de rust toch tegen een 34-31-achterstand aan.

  Ook na de onderbreking bleef Brazilië baas. Sterspeler Pau Gasol (foto) deed er alles aan om Spanje de overwinning te schenken, maar raakte niet door het stevige blok van de thuisploeg: 53-45 bij het ingaan van het slotkwart.

  Daarin toonde Spanje waarom het tot de absolute wereldtop behoort. Dankzij enkele rake driepunters namen ze bij 63-64 de wedstrijd opnieuw in handen. Gasol kreeg daarna de kans om de wedstrijd helemaal af te maken, maar faalde twee keer na elkaar vanaf de vrijworplijn bij 63-65.

  Nene maakte er met een vrije worp 64-65, waarna Brazilië even later nog één kans kreeg om het af te maken. Marquinhos faalde niet en duwde de winnende treffer van dichtbij binnen: 66-65.