• home
 • video
 • pas verschenen

  Frankrijk wint het eventingtoernooi voor landen en viert eerste goud

  Nicolas Astier is de leidende figuur bij de Fransen.

  In het eventingtoernooi hebben de Fransen de landencompetitie als winnaars afgesloten. Onze zuiderburen presteerden het beste in team en mogen op die manier hun eerste goud op de Spelen vieren. Frankrijk won voor Duitsland en Australië;

  Frankrijk stond voor de afsluitende jumpingoefening nog derde in de algemene rangschikking. Maar dankzij de goede prestaties van hun leidende duo's konden onze zuiderburen alsnog naar de eerste plaats wippen.

  Australië en Nieuw-Zeeland zijn de grote verliezers na de jumpingoefening. De twee landen stonden respectievelijk eerste en tweede, maar zagen in extremis dus nog Frankrijk en Duitsland over zich wippen.

  Uitslag eventing (team):

  1. Frankrijk 169,00
  2. Duitsland 172,80
  3. Australië 175,30
  4. Nieuw-Zeeland 178,80