• home
 • video
 • pas verschenen

  Franklin moet plaats ruimen voor nieuwe zwemsensatie Ledecky

  Missy Franklin is ontgoocheld na haar prestatie op de 200m vrij slag.

  Missy Franklin was op de Spelen in Londen de olympische zwemsensatie. Maar in Rio sputtert de motor van de Amerikaanse zwemster en zo daalt ook de aandacht van de pers. Katie Ledecky lijkt met twee gouden medailles en een wereldrecord het nieuwe goudhaantje te gaan worden.

  De 21-jarige Missy Franklin was de sensatie bij uitstek tijdens de Olympische Spelen van Londen. Ze behaalde vijf medailles, vier keer goud en een keer brons.

  Maar in tegenstelling tot vier jaar geleden lijkt Rio geen succesverhaal te gaan worden voor de Amerikaanse zwemster. Afgelopen nacht maakte ze haar eerste opwachting op de 200m vrije slag. In de halve finales tikte Franklin af in 1'57''56, slechts goed voor een dertiende tijd en dus geen finaleplaats.

  "Ik moet mijn best doen om niet in tranen uit te barsten", zegt een ontgoochelde Franklin. "Het is pijnlijk als ik kijk naar hoeveel werk ik hierin heb gestoken en ik dan hier zo een zwakke race zwem. Ik ben teleurgesteld dat ik het team in de steek liet. Hopelijk mag ik nog aantreden met de 4x200m vrije slag."

  Tijdens het interview van Missy Franklin wandelde haar landgenote Katie Ledecky voorbij. En plots rende de helft van de journalisten richting de amper 19-jarige Ledecky. In tegenstelling tot Franklin presteert de Amerikaanse tiener wel uitstekend op het olympisch zwemtoernooi, met een glansprestatie op de 400m vrije slag als hoogtepunt.

  Het ziet er naar uit dat Franklin haar oude vorm niet zal terugvinden in Rio en dat Katie Ledecky de nieuwe olympische zwemsensatie zal worden. Met twee gouden medailles en een wereldrecord is ze alvast uitstekend op dreef.