• home
 • video
 • pas verschenen

  Dit heeft u gemist in de nacht van maandag op dinsdag

  De VS wint heel erg vlot in het basketbal

  0 / 0
  Sporza werkt tijdens de Olympische Spelen de klok rond. Ook wanneer u onder de wol ligt, boksen wij de verslagen in elkaar. Dit moet u onthouden van de voorbije nacht.

  Dit was de bronzen dag van Van Tichelt

  De 32-jarige Dirk Van Tichelt zet een stunt van formaat neer door brons te halen in het judo. Bekijk hier hoe hij zich door de reeksen naar de halve finale loodst en uiteindelijk de kamp om de derde plaats wint.

  "Ieder toernooi vecht ik met de bedoeling om een medaille te pakken, nu is het gelukt", zegt Van Tichelt. "Het was een perfecte dag. Ono in de halve finale was te sterk. Maar het is leuk om nog te eindigen met een gewonnen kamp."

  Verslag van Flipkens-Safarova in de tweede ronde van het tennis

  "Een buitenbaan voor 3 man en een paardenkop, het is wennen na de wedstrijd op centre court tegen Venus Williams", stelt Gert Gommé vast. Toch laat Kirsten Flipkens het niet aan haar hart komen. Ze brengt stabiel tennis tegen Safarova en pakt vlot de eerste set.

  De Tjechische blijkt niet op haar plooi. En even later moet ze opgeven met maagproblemen. Voor Flipkens wacht de volgende ronde tegen de Duitse Laura Siegemund.

  Louis Croenen plaatst zich voor de finale op de 200 meter vlinderslag

  Nog meer goed werk van de Belgen. Louis Croenen zet een heel sterke prestatie neer op de 200 meter vlinderslag en plaatst zich voor de finale. In de reeksen zette hij pas 14e tijd neer, maar in de halve finale doet hij beter met de 8e tijd.

  4 finales en dus 4 gouden medailles op de derde dag in het zwemmen

  In het zwemmen stonden weer een heleboel finales op het programma. De Chinees Sun Yang wint de 200 meter vrij. Hij finisht voor de Zuid-Afrikaan Chad Le Clos en de Amerikaan Conor Dwyer.

  Op de 100 meter rugslag gaat het goud naar de jonge Amerikaan Ryan Murphy (21). Hij blijft amper drie honderdste seconde boven het wereldrecord.

  Katinka Hosszu verovert een tweede gouden plak. Twee dagen na de 400 meter wisselslag schrijft ze ook de 100 meter rugslag op haar naam.

  En Lilly King ten slotte heeft in een olympisch record (1'04"93) de 100 meter schoolslag gewonnen. Er gaat een zucht van opluchting door het Olympic Aquatics Centre wanneer de verguisde Russische Jefimova naast de gouden plak grijpt.

  De VS gaat met sprekend gemak voorbij Venezuela in het basketbal

  Amerika is ongenaakbaar in het basketbal. Na de stevige zege tegen China walsen ze nu ook Venezuela plat: 113-69.

  Australië wint de allereerste Rugby Sevens-finale op de Spelen

  De allereerste finale op de Olympische Spelen wordt betwist tussen Australië en Nieuw-Zeeland. Australië is, naar verwachting, veel te sterk en wint met 24-15.

  Japan wint de landencompetitie in het turnen

  Ook deze beelden moet u zeker gezien hebben:

  Usain Bolt amuseert zich met Samba-danseressen op zijn persvoorstelling

  Beachvolleyballer vliegt tegen de boarding

  Beachvolley: Deze Italiaan heeft de meest opvallende opslag van allemaal

  De nacht van maandag op dinsdag in 40 seconden