• home
 • video
 • pas verschenen

  Dirk Gerlo over de 4x200m-ploeg: "Hier zijn veel fouten gemaakt"

  Gerlo: "De druk zal groot zal zijn."

  De Belgische estafetteploeg neemt dan toch deel aan de reeksen van de 4x200 meter. Sporza-commentator Dirk Gerlo vindt de heisa geen ideale voorbereiding. "Er had duidelijkheid moeten zijn voor het kampioenschap begon", zegt hij.

  Vannacht haakte de 4x200m-ploeg af voor de reeksen, een paar uur later volgde de mededeling dat ze toch deelnemen. "Het is een soap", vat Sporza-verslaggever Dirk Gerlo de situatie samen.

  "Het is heel duidelijk dat er vannacht nog overlegd is. Mijn voorlopige conclusie is dat vooral Croenen heeft toegegeven. Hij is al zeker van zijn finale en wil zijn ploegmakkers niet in de steek laten."

  "Maar het is allemaal uit de hand gelopen nog voor men hier aan de start is gekomen. Men had nooit mogen wachten met die beslissing over de aflossingsploeg, er had duidelijkheid moeten zijn vóór het kampioenschap."

  "Ik heb de indruk dat het een clash is geworden tussen twee groepen. Enerzijds de groep van Gaastra met Timmers en anderzijds die andere coach, Rik Valcke, met zijn topzwemmer Louis Croenen. Het is eigenlijk een klein Belgisch verhaal."

  "Is dat het gegeven waarmee je aan zo'n belangrijke dag moet beginnen?"

  Pieter Timmers concentreert zich op zijn individuele nummers en past daarom voor de reeksen van de estafette. Als hij zich op de 100 meter niet kan onderscheiden, zal er ongetwijfeld gemord worden dat hij de 4x200 meter onnodig aan zich heeft laten voorbijgaan. "De druk op zijn schouders zal enorm zijn", zegt Gerlo daarover.

  "Het is geen evidentie om bij de top 8 te raken op de 100 meter. Hij heeft nu ook al die commotie gehad. Of hij een rustige nacht heeft gehad, daar plaats ik een aantal vraagtekens achter."

  "Het is jammer dat Timmers geen twee nummers kan combineren. Croenen is fysiek heel sterk, maar Timmers heeft een lichaam dat minder trainingsarbeid aankan, heb ik begrepen. Vandaar misschien de keuze om de 200 meter vrije slag te laten vallen en om nu op deze belangrijke dag de aflossing te laten vallen."

  "Ik denk dat de druk op de schouders van iedereen groot zal zijn. Ze hebben een slechte nacht gehad, de verstandhouding is absoluut niet optimaal. Is dat het gegeven waarmee je aan zo'n belangrijke dag moet beginnen? Ik denk dat hier heel veel fouten zijn gemaakt."