• home
 • video
 • pas verschenen

  China behoudt perfect rapport in het duiken, waterkleur is minder perfect

  Er staat geen maat op China in het duiken.

  De Chinese wereldkampioenen Chen Ruolin en Liu Huixia hebben een dominante prestatie afgeleverd in het synchroonduiken vanaf het 10 meter-platform. Met een score van 354 punten bleven ze Maleisië en Canada voor. Na drie (van de acht) duikonderdelen is China nog steeds ongeslagen. Opmerkelijk: het water in het olympische duikbad heeft een onfris groen kleurtje gekregen.

  Na glansprestaties op de 3 meter-plank bij de vrouwen en het 10 meter-platform bij de mannen, bewezen de Chinezen nu ook op de 10 meter bij de vrouwen hun superioriteit.

  Absolute wereldster Chen Ruolin, die zowel in Peking als in Londen twee keer goud won (op het 10 meter-platform, zowel synchroon als individueel), rijfde samen met haar nieuwe partner Liu Huixia haar vijfde olympische gouden medaille binnen.

  In de Chinese schaduw sprong Maleisië naar het zilver en duwde Canada Noord-Korea op de valreep nog van het schavotje.

   

  Synchroonduiken 10 meter (vrouwen)
  1.Chen Ruolin/ Liu Huixia (Chi)354,00 punten
  2.Cheong Jung Hoong / Pandelela Rinong Pang (Mas)344,34 punten
  3.Meaghan Benfeito / Roseline Filion (Can)336,18 punten

  Duikbad met een onfris kleurtje

  Na de problemen met het zeil- en roeiwater is er nu duidelijk ook iets niet pluis in het duikbad van het Maria Lenk Aquatic Centre. Van de ene dag op de andere heeft het water een groen kleurtje gekregen. Naar eigen zeggen werkt de Braziliaanse organisatie aan een oplossing. Volgens de FINA is er zeker geen gevaar voor de gezondheid.