• home
 • video
 • pas verschenen

  Cavanda tekent voor drie seizoenen bij Galatasaray

  Cavanda komt over van Trabzonspor.

  Luis Pedro Cavanda zet zijn carrière voort bij Galatasaray. De Belgische vleugelverdediger heeft een contract voor drie seizoenen getekend bij de Turkse topclub. Galatasaray zou 1,8 miljoen euro overschrijven op de rekening van Trabzonspor, het team waarvoor Cavanda sinds vorige zomer speelde.

  "Het is een eer om voor een club als Galatasaray te mogen spelen", reageerde Cavanda. "Het is een club die overal ter wereld gekend is."

  Cavanda gaf aan dat hij ook raad vroeg aan Jason Denayer. De verdediger speelde vorig seizoen op huurbasis bij Galatasaray. "Denayer overtuigde me om naar hier te komen", verklaarde de 25-jarige Angolese Belg.

  "Ik heb nog niet met de groep getraind, maar ik heb in het tussenseizoen zeker niet stilgezeten. Ik ben klaar voor dit nieuwe avontuur."

  Cavanda, die tot dusver twee keer het truitje van de Rode Duivels droeg, kreeg zijn opleiding bij Standard en Lazio. Hij debuteerde als prof bij de club uit Rome, die de rechtsachter uitleende aan Torino en Bari. In de zomer van 2015 trok Cavanda definitief van Lazio naar Trabzonspor.

  Tweets: