• home
 • video
 • pas verschenen

  Caerts strandt in reeksen van 200m schoolslag: "Fantastische ervaring"

  Basten Caerts kon zich niet plaatsen voor de halve finales.

  0 / 0

  Basten Caerts kon zich niet plaatsen voor de halve finales.

  De 18-jarige Basten Caerts heeft niet voor een stunt kunnen zorgen op de 200 meter schoolslag. Caerts sneuvelde in de reeksen na een verdienstelijke race. "Het was fantastisch om dit mee te maken. Over vier jaar zal ik er echt staan", zegt hij.

  Basten Caerts kreeg pas enkele weken geleden te horen dat hij mocht deelnemen aan de 200 meter schoolslag in Rio en was dus niet met de beste voorbereiding naar de Spelen afgezakt. Het 18-jarige talent zag Rio dan ook vooral als een leerschool.

  In zijn reeks van de 200 meter schoolslag ging hij voluit voor een Belgisch record, maar dat brak hem zuur op in de laatste 50 meter. Daarin zat hij door zijn beste krachten heen, wat hem nog wat tijd kostte. Caerts tikte aan na 2'13"44, de 32e tijd van alle zwemmers.

  "Het was fantastisch om dit mee te maken. Het was een leuke ervaring en na mijn moeilijke voorbereiding moet ik hiermee tevreden zijn. Ik heb alles gegeven, heb genoten en over vier jaar ga ik er echt staan."

  "Ik probeerde vol voor een Belgisch record te gaan, maar in de laatste 50 meter heb ik zwaar afgezien. Daardoor was ik iets trager dan anders. Toch heb ik dit jaar een geweldige progressie gemaakt. Deze Spelen waren voor mij de kers op de taart. Mijn seizoen is af."