• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgian Tornados week vroeger in Rio: "Geen risico's nemen"

  De Belgian Tornados hebben Uberlandia verlaten.

  De Belgische aflossingsploeg op de 4x400m is bijna een week vroeger dan gepland neergestreken in Rio. "Om blessures te vermijden", zegt coach Jacques Borlée.

  De drie broers Borlée, Julien Watrin, Robin Vanderbemden en Antoine Gillet verblijven sinds vandaag in Rio. Nochtans zouden de Belgian Tornados aanvankelijk nog enkele dagen in het Belgische trainingskamp in Uberlandia blijven.

  "Maar we konden daar niet blijven trainen op die harde piste, het risico op blessures was te groot", zegt coach Jacques Borlée. "De eerste dagen was er in Uberlandia niet zo'n probleem. Na een lange reis zijn de eerste trainingen niet intensief. Maar nu wilde ik geen risico's meer nemen."

  De blessure van Kevin Borlée, die al zo'n maand sukkelt met zijn achillespees, lijkt goed te evolueren. "Kevin heeft goed getraind en het ziet ernaar uit dat het steeds beter gaat. De medische test was positief, maar perfect is het nog niet. Dinsdag hebben we nog een belangrijke training. We zullen wel zien."

  Kevin en Jonathan Borlée komen vrijdag in actie in de reeksen van de 400 meter. De kwalificaties van de 4x400 meter staan pas op 20 augustus op het programma.