• home
 • video
 • pas verschenen

  "Van Tichelt kreeg slag in zijn gezicht toen hij dief achtervolgde"

  Dirk Van Tichelt met een blauw oog.

  Dirk Van Tichelt, gisteren goed voor een bronzen medaille in het judo, is vandaag met een blauw oog voor de camera's verschenen. De gevolgen van zijn zware kampen maandag waarin hij de duels niet uit de weg ging? Neen, van een incident bij de diefstal van een gsm.

  Het BOIC heeft in een persmededeling duidelijkheid verschaft over het gehavende oog van Van Tichelt. "We zijn vandaag op de hoogte gebracht van een incident in Rio waarbij Dirk betrokken was", klinkt het.

  "Maandagavond was Dirk in het gezelschap van zijn sparringpartner Matthias Casse in Copacabana om zijn bronzen medaille te vieren. Daar werd plots de telefoon van Matthias gestolen."

  "Dirk heeft de dief achtervolgd en kreeg daarbij een slag in zijn gezicht. De Braziliaanse politie heeft het incident opgemerkt. In het politieverslag staat duidelijk dat Dirk het slachtoffer was en dat de fout bij de Braziliaan lag."

  Van Tichelt werd uit voorzorg naar een plaatselijk ziekenhuis gebracht, maar had geen verdere verzorging nodig.

  Gesprek met Van Tichelt, een dag na zijn bronzen kamp: