• home
 • video
 • pas verschenen

  4x200m-ploeg maakt bocht van 180 graden: coach kondigt viertal aan voor reeksen

  De Belgen nemen dan toch deel aan de reeksen.

  0 / 0

  De Belgen nemen dan toch deel aan de reeksen.

  Verrassend nieuws uit het olympisch zwembad: Ronald Gaastra, de coach van de zwemploeg meldt op Twitter dat de Belgen toch deelnemen aan de 4x200m. Croenen en Timmers zouden eerst niet zwemmen, maar Croenen komt nu toch in actie. Vannacht klonk het nog dat de twee verstek lieten gaan om zich te concentreren op hun individuele nummers van vandaag.

  Louis Croenen plaatste zich afgelopen nacht voor de finale van de 200 meter vlinderslag. Voor aanvang van de Spelen had hij al laten weten dat hij in dat geval zou passen voor de 4x200 meter vrije slag, omdat die nummers op dezelfde avond worden afgewerkt.

  Ook Pieter Timmers had al gemeld dat hij de reeksen van de 4x200 meter niet wilde combineren met de reeksen van de 100 meter vrije slag. Daardoor kwam de Belgische ploeg een zwemmer tekort voor de reeksen.

  Meteen na afloop van de halve finale van Croenen liet Ronald Gaastra, de coach van de Belgische zwemploeg, dan ook weten dat de Belgische mannen niet zouden deelnemen aan de reeksen van de 4x200 meter vrije slag.

  Die beslissing kon niet op begrip rekenen van onze commentatoren (zie: Lees ook), die het een gemiste kans noemden. Ook de Sporza-surfers begrepen de beslissing niet (zie: Poll).

  Maar plots meldde Gaastra op Twitter dat de estafetteploeg dan toch zal aantreden. Croenen wordt startzwemmer, ook Dieter Dekoninck, Emmanuel Vanluchene en Glenn Surgeloose duiken het bad in.

  Gaastra: "Weet niet waarom Croenen van gedacht veranderd is"

  Het was Gaastra die het nieuwe nieuws de wereld instuurde: "Ik kreeg vanochtend een telefoontje dat Louis toch wil starten", legde de Nederlander uit. "Ik heb geen idee waarom hij en Rik (Valcke, coach van Croenen) van gedachten veranderd zijn. Dat moet je hen vragen."

  Gaastra zegt dat Timmers zich klaarhoudt voor de finale: "Als de jongens zich kwalificeren, wat zeker kan als ze onder 7'10" zwemmen, doet Pieter vanavond mee."

  Volgens Gaastra reageerden zijn zwemmers "stomverbaasd" op het nieuws dat ze toch nog zouden aflossen. "Nu is het aan ons om alle neuzen in dezelfde richting te krijgen."

  Programma zwemmen
  18.14uGlenn Surgeloosereeks 100m vrij
  18.23uPieter Timmersreeks 100m vrij
  19.29uEstafetteploegreeks 4x200m vrij
  3u - 3.16uPieter TimmersHF 100m vrij (ev.)
   Glenn SurgelooseHF 100m vrij (ev.)
  3.28u - 3.34uLouis CroenenF 200m vlinder
  4.38u - 4.50uEstafetteploegF 4x200m vrij (ev.)