• home
 • video
 • pas verschenen

  20-jarige Korakaki wint het pistoolschieten vanop 25 meter

  Anna Korakaki pakte haar tweede medaille op deze Spelen.

  Anna Korakaki (20) heeft na brons op de 10 meter nu goud gepakt op de 25 meter pistoolschieten. De Griekse klopte de Duitse Monika Karsch in de finale. De Chinese Zhang Jingjing zette in de kwalificaties een olympisch record op de tabellen, maar verloor de strijd om het brons.

  Zondag won Korakaki met haar brons op de 10 meter als eerste Griekse een medaille in het schieten, nu doet ze twee plaatsen beter op de 25 meter.

  Ze was nochtans geen topfavoriete. Dat was de Chinese Zhang Jingjing, nummer één van de wereld en ook wereldkampioene. Zij  verbrak in de kwalificaties met een score van 592 het olympische record met één punt.

  Maar in de halve finale liep het mis en eindigde ze derde achter Korakaki en de Duitse Karsch. Die streden in een gelijkopgaande finale, maar uiteindelijk won Anna Korakaki met 8-6.

  Straf brons voor Gerber

  De strijd om het brons ging tussen Zhang Jingjing en de Zwitserse Heidi Diethelm Gerber. Die laatste won met 8-4 en tekende meteen voor één van de strafste prestaties op de Spelen tot nu toe.

  Gerber is 47 en begon pas met pistoolschieten toen ze 33 was. Ofwel 13 jaar ouder dan Korakaki, de nieuwe olympische kampioene. Londen 2012 waren haar eerste Spelen, maar toen eindigde ze pas 29e.

  De 47-jarige Heidi Gerber (rechts) met haar onverhoopt brons