• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Vleuten vanuit het ziekenhuis: "Hopelijk kan ik vandaag vertrekken"

  Van Vleuten leek op weg naar goud.

  Wielrenster Annemiek van Vleuten liep gisteren bij een vreselijke val een zware hersenschudding en scheurtjes in haar wervelkolom op, maar wil het ziekenhuis zo snel mogelijk verlaten. Dat meldde ze op Twitter.

  Het waren akelige beelden in de finale van de olympische wegrit. Annemiek van Vleuten leek op weg naar goud, maar kwam ten val en bleef roerloos liggen. Later op de avond stelde de Nederlandse haar fans zelf al gerust op Twitter en uitte ze haar teleurstelling over de gemiste kans.

  Na een nacht op intensive care gaf Van Vleuten een nieuwe stand van zaken. "Ik wacht nog op een paar onderzoeken en hoop dat ik straks mag vertrekken", schreef ze op Twitter. "Het besef dat dit een kans is die je maar één keer om de vier jaar krijgt, maakt het moeilijk."

  Van Vleuten nog niet naar huis

  Later op de avond raakte bekend dat de Nederlandse nog niet naar huis mag terugkeren. Van Vleuten blijft tot nader order nog in het ziekenhuis van Rio de Janeiro. Toch heeft een MRI-scan uitgewezen dat er geen verder blessures zijn voor de wielrenster.

  Van Vleuten zelf reageert ontgoocheld bij Omroep Gelderland. "Mentaal ben ik een wrak, het is heel moeilijk te relativeren." De Nederlandse heeft volgens de dokters nog enkele dagen absolute rust nodig.

  Van Vleuten reageert vooral ontgoocheld: