• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Vleuten heeft scheurtjes in wervelkolom na haar akelige crash

  0 / 0
  Het was een akelig beeld, de val in volle finale, van Annemiek van Vleuten, die solo op weg leek naar goud. De Nederlandse kwam in de afdaling tegen de hoge boord terecht en maakte enkele smakken, waarna ze roerloos bleef liggen. Ondertussen stelde ze haar fans gerust via Twitter.

  Van Vleuten leek op weg naar olympisch goud toen ze zich in de afdaling - waarin gisteren ook Nibali en Henao bij de mannen hun medaillekansen in rook zagen opgaan - lelijk tegen de grond ging. De wielerwereld leefde mee op Twitter en was opgelucht bij de geruststellende eerste berichten.

  De Nederlandse delegatieleider Maurits Hendriks gaf al snel mee dat de renster naar een ziekenhuis in Rio werd weggevoerd en dat ze "in de ziekenwagen volledig bij bewustzijn" was.

  Uit onderzoek blijkt nu dat Van Vleuten een hersenschudding en drie scheurtjes in haar lumbale wervelkolom heeft opgelopen. Ze moet 24 uur op intensive care blijven.

  "Beste koers van mijn carrière"

  Via Twitter stelde ze later op de avond haar fans en collega's gerust en feliciteerde ze collega Anna van der Breggen met haar gouden medaille.

  "Ik ben nu in het ziekenhuis met enkele blessures en breuken. Maar ik ben vooral super teleurgesteld na de beste koers van mijn carrière."

  Twitter leeft mee met Van Vleuten: