• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Tichelt: "Hoop te kunnen vechten voor de medailles"

  Voor Van Tichelt worden het zijn derde Spelen.

  0 / 0
  Judoka Dirk Van Tichelt treedt vandaag aan in de categorie tot 73 kilogram. "Ik heb net een stage achter de rug, alles is goed verlopen", zegt onze landgenoot, die naar eigen zeggen uit bijgeloof zijn loting niet wil kennen.

  Voor Dirk Van Tichelt worden het zijn derde Spelen. In Peking werd hij vijfde, in Londen negende. Dit jaar mikt de 32-jarige judoka hoger. "Op training verloopt alles naar wens," vertelt hij. "Als het morgen ook zo goed gaat, dan vecht ik voor de medailles."

  "Maar dat zullen we straks zien. Ik hoop er uiteraard op. Elk toernooi begin ik met die ingesteldheid. Dat moet ook zo, anders zou ik niet zo hard trainen."

  De voorbereiding van de nummer 18 op de wereldranglijst verloopt alvast vlot. "Ik heb net een stage in Uberlandia (de uitvalsbasis van Team Belgium, red) afgewerkt om er te acclimatiseren en alles is goed verlopen."

  "Ik ben blij dat ik ernaar toe ben geweest, alles ging er heel gemoedelijk aan toe. Sinds vrijdag ben ik in Rio. De openingsceremonie heb ik wel aan mij laten voorbijgaan omdat het te lang rechtstaan is."

  "Ik hoop dat niemand mijn tegenstander verklapt"

  Van Tichelt neemt het vandaag in zijn eerste kamp op tegen de Qatarees Morad Zemmouri, de nummer 94 op de wereldranglijst. Maar naar eigen zeggen wil onze landgenoot zijn loting niet kennen, uit bijgeloof. "Ik hoop dat niemand mijn tegenstander verklapt, anders zal ik vandaag al iemand moeten vloeren", lacht hij.