• home
 • video
 • pas verschenen

  Turnbondscoach Yves Kieffer: "Er is een goeie basis"

  Kieffer kijkt al naar de toekomst.

  De Belgische turnmeisjes lieten een degelijk resultaat optekenen in de allroundcompetitie en daar is ook bondscoach Yves Kieffer over te spreken: "Er is een goeie basis waar we op kunnen verderbouwen."

  De meisjes van de allroundcompetitie werden twaalfde en laatste in de landencompetitie, maar toch toonde bondscoach Yves Kieffer zich tevreden met de prestatie van zijn team. "We hebben het erg goed gedaan met maar één val, die niet eens meetelde voor het eindtotaal. Geen enkel land deed even goed."

  Dat België nog stappen moet en kan zetten, is ook de Fransman niet ontgaan. "De meisjes hebben laten zien wat ze kunnen, maar nu is het zaak om de moeilijkheidsgraad van de oefeningen op te trekken. Voornamelijk in de grondoefening en in de sprong hebben we veel achterstand op de beste landen."

  Dat Axelle Klinkaert er niet bij was, werd zeker gevoeld volgens Kieffer. "Zonder haar konden we niet veel hoger mikken dan een tiende of elfde plek. Maar we moesten de andere meisjes blijven motiveren en hen ook vertrouwen geven."

  Nina Derwael (foto) toonde zich met haar individuele prestaties en liep de finale aan de brug met ongelijke leggers maar net mis. "Nina werd een slachtoffer van de eerste rotatie", klinkt het bij de bondscoach. "Als je vroeg aan de bak moet, is de jury altijd wat strenger. Dan is het des te jammer dat ze maar twee tienden te kort komt."

  Ook al mag Derwael eerst nog meedoen aan de individuele allroundfinale, denkt Kieffer al aan de toekomst. "We staan als team nog niet vast in de top twaalf, laat staan in de top acht. Er staan enkele jongeren klaar die de nodige kwaliteiten hebben. We hebben al een goeie basis, maar die moeten we blijven vergroten."