• home
 • video
 • pas verschenen

  The Day After: gouden Van Avermaet supportert voor estafetteploeg

  Greg Van Avermaet genoot met volle teugen in het zwembad.

  0 / 0

  Greg Van Avermaet genoot met volle teugen in het zwembad.

  Van een dagje welverdiende rust na zijn gouden triomftocht was geen sprake voor Greg Van Avermaet. Tussen een dosis selfies, persmomenten en een ontmoeting met koning Filip vond de olympische kampioen toch nog een momentje om de estafetteploeg aan te moedigen.

  Opstaan met je hoofd op de voorpagina

  Opstaan met de gedachte dat het misschien allemaal een droom was, was niet mogelijk voor Van Avermaet. Hij was de blikvanger op de voorpagina van de plaatselijke Braziliaanse krant.

  Toch nog even op de fiets kruipen

  Om de zware inspanningen van de olympische wegrit uit de benen te schudden, stond er in de voormiddag een trainingsrondje met de andere Belgen op het programma. Tim Wellens maakte van de gelegenheid gebruik om te wennen aan zijn tijdritfiets.

  Koning Filip feliciteert olympisch kampioen

  Ook koning Filip vertoeft momenteel in Rio de Janeiro. Hij keek onder meer naar de openingswedstrijd van David Goffin. Maar hij liet uiteraard de kans niet liggen om Van Avermaet te feliciteren met zijn gouden medaille. 

  Van Avermaet: "Toch een selfie durven vragen met Allyson Felix"

  Greg Van Avermaet is na zijn olympisch succes een gewillig selfie-slachtoffer. Onder anderen hockeyspelers Loïck Luypaert en John-John Dohmen grepen hun kans.

  "Of de selfies me vervelen? Nee, dat hoort erbij. Al is het natuurlijk vervelend als het lang duurt omdat ze de juiste knop niet vinden. Maar dat heb ik zelf ook gehad. Ik heb na wat twijfelen een selfie durven vragen met Allyson Felix en toen kon ik zelf het knopje niet vinden", bekent Van Avermaet.

  Het eindresultaat met Allyson Felix:

  Van Avermaet geniet van prestatie estafetteploeg

  Greg Van Avermaet kan ook passief genieten van sport. Tussen alle verplichtingen door vond hij nog de tijd om de estafetteploeg aan te moedigen. Hij zag Pieter Timmers en co. naar de vijfde plaats en de bijhorende finaleplek zwemmen en genoot zichtbaar met volle teugen. 

  Feestje in The Belgian House

  Van Avermaet sloot zijn drukke dag af met een "gouden" feestje in het olympisch dorp met de andere Belgische atleten. 

  Onze Sporza-man liep een dagje mee met Van Avermaet