• home
 • video
 • pas verschenen

  Taiwanese pakt de olympische titel met een blessure

  Hsu Shu-Ching in actie.

  Hsu Shu-Ching heeft haar eerste olympische titel gepakt in de klasse tot 53 kilogram. Ondanks een dijblessure hield ze haar concurrentes makkelijk af. De Chinese favoriete Li Yajun faalde tijdens het stoten.

  Shu-Ching totaliseerde 212 kilogram door er 100 te trekken en 112 te stoten. Haar Chinese concurrente Li had een olympisch record gevestigd in het trekken (101 kilogram), maar faalde in het stoten.

  Daardoor ging het goud naar Shu-Ching. De zege van de Taiwanese is des te opmerkelijker, want volgens teamdokter Lin Yin-Chou kampte ze met een dijblessure. "We jagen die gouden medaille al zo lang na en nu doet ze het ondanks haar blessure", zegt de teamdokter.

  Op de Spelen van Londen pakte Shu-Ching de zilveren medaille, maar mogelijk wordt die nog omgezet in een gouden exemplaar. De Kazachse Zoelfia Tsjinsjanlo liep onlangs tegen de dopinglamp toen de stalen van Londen opnieuw getest werden.

  Het zilver was voor de Filipijnse Hidilyn Diaz, die een totaal van 200 kilogram neerzette. De Zuid-Koreaanse Yoon Jin-Hee (199 kilogram) pakte het brons.

  Het podium:
  1.Hsu Shu-Ching (Tai)
  2.Hidilyn Diaz (Fil)
  3.Yoon Jin-Hee (ZKo)