• home
 • video
 • pas verschenen

  Surgeloose wordt laatste in zijn halve finale: "Het bolt niet makkelijk genoeg"

  Het werd een teleurstellende halve finale voor Glenn Surgeloose.

  0 / 0

  Het werd een teleurstellende halve finale voor Glenn Surgeloose.

  Glenn Surgeloose heeft teleurgesteld in de halve finale van de 200 meter vrije slag. Surgeloose wilde beter doen dan in de reeksen, maar was 17 honderdste seconde trager. Hij eindigde uiteindelijk 14e van de 16. "Ik denk dat ik beter ben dan op het EK kort geleden in Londen, maar het gevoel is er gewoon niet."

  Glenn Surgeloose was dolgelukkig dat hij met zijn zeventiende tijd werd opgevist voor de halve finale van de 200 vrij, maar daarin kon hij het niet waarmaken.

  Hij keerde wel iets sneller dan in de reeksen, maar bleef de hele tijd onder zijn Belgische record. Uiteindelijk was hij nog 17 honderdste seconde trager dan in de reeksen.

  "Het bolt gewoon niet makkelijk genoeg", zei Surgeloose na de race. "Ik kon iets makkelijker tempo maken in Londen dan nu. Ik denk dat ik beter ben, maar het gevoel is er gewoon niet."

  "In die aflossing werkte ik een hele mooie race af. Misschien ben ik nu wel sneller op de 100 meter dan op de 200 meter", zei Surgeloose over zijn laatste individuele 200 meter op een groot toernooi. Na Rio houdt hij het voor bekeken.

  "Estafette speelde niet mee"

  De halve finale stond anderhalfuur voor de finale met de 4x100 gepland, maar van sparen was geen sprake voor Surgeloose. "Dat speelde niet mee. Ik ben maar net in de halve finale geraakt, dan kun je niet op reserve zwemmen."