• home
 • video
 • pas verschenen

  Strafonderzoek naar hoofd Keniaanse atletiekploeg

  Rotisch is een voormalige langeafstandsloper.

  Michael Rotich, het hoofd van de Keniaanse olympische atletiekploeg, wordt ervan verdacht informatie over onaangekondigde dopingcontroles te hebben verkocht. Het Keniaanse antidopingagentschap start een strafonderzoek.

  Het waren de Britse krant The Sunday Times en de Duitse televisiezender ARD die met het verhaal naar buiten kwamen. Journalisten gaven zich uit voor een coach en een agent van atleten. Rotich werd vervolgens gefilmd toen hij 12.000 euro vroeg om de coach te waarschuwen voor dopingcontroles.

  Rotich, een voormalige langeafstandsloper, werd eerder al teruggeroepen van de Spelen in Rio en nu kondigt het Keniaanse antidopingagentschap ADAK aan dat het ook een strafonderzoek opent om na te gaan of hij de antidopingwetgeving heeft overtreden.